Hvilken varmeløsning passer til mig?

Find det perfekte fyr til din bolig, erhvervsejendom eller landbrug.Hvert eneste år bruger du rigtig mange penge på at opvarme din bolig, da varmen er den største energisluger en typisk dansk bolig.

Når du har taget beslutningen om at investere i et nyt fyr, at der derfor vigtigt, at du er omhyggelig, når du skal beslutte hvilken varmeløsning, der er den rigtige for dig. Der er således en række overvejelser du bør gøre dig, og det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit eget hus og din families vaner og behov.

Vi tilbyder en række forskellige kedler og fyr til opvarmning af både bolig og brugsvand. Men da det godt kan være lidt uoverskueligt at finde den perfekte varmekilde, har vi lavet en guide, som du kan følge, hvis du står overfor at skulle investere i en ny varmeløsning til din bolig.

3 forskelllige typer fyr - alle med unikke egenskaber

Overordnet tilbyder vi 3 typer varmeløsninger, træpillefyr, brændefyr og biomassefyr. Hver type fyr har sine unikke egenskaber og fordele.

Hvilket fyr der er den optimale løsning i et givent tilfælde, er meget forskelligt. Det afhænger helt af de individuelle forhold på installationsstedet. Der kan være ønsker i forhold til brændselstype og fyringsfrekvens samtidig med, at der kan være fysiske omstændigheder der spiller ind.

Du kan læse meget mere om de 3 slags fyr nedenfor og starte guiden ved at vælge, om du ønsker et pillefyr, et brændefyr eller et biomassefyr.


Er du i tvivl? - kontakt vores eksperter!

Har du nogle spørgsmål om hvilken varmeløsning der passer til dine behov, er du velkommen til at kontakte vores tekniske konsulenter på 65 994 995 eller info@biovarme.dkTræpillefyr

Til dig der ønsker en moderne varmeløsning der næsten passer sig selv - præcis som et oliefyr. Det eneste du skal gøre, er at tømme askeskuffen og rense kedlen med jævne mellemrum, samt sørge for at der er piller i fyret.

Med et træpillefyr får du muligheden for miljøvenlig, stabil og effektiv opvarmning. Træpiller er et biobrændsel, der er kendetegnet ved at være CO2-neutralt, og samtidig er vores pillefyr fra ATMOS og ETA nogle af markedets bedst ydende med høje virkningsgrader og lave emissionsværdier.

Spar penge på varmeregningen med et træpillefyr

Med et træpillefyr kan man nemt opnå en halvering af varmeregningen i forhold til fyring med olie og gas. Investeringen i et pillefyr er relativt lav og da omkostningerne til selve installationen også er forholdsvis små, vil investeringen i et pillefyr, med den årlige besparelse i varmeudgifterne, hurtigt være tjent hjem igen.

Træpiller er et rigtig billigt og effektivt brændsel, men det kræver typisk en del plads og og lidt arbejde at have et træpillefyr. Det kræver ofte et rum, som skal specialindrettes til fyrrum med plads til træpillefyr og silo, alternativt kan du have siloen udenfor med automatisk tilførsel af træpiller.

Et træpillefyr skal fodres med træpiller med jævne mellemrum, typisk 1 -2 gange om ugen, alt efter tid på året og forbrug.

START GUIDEN HERBrændefyr

Brændekedler er løsningen for dig der har nem adgang til brændsel og ønsker lange varmeintervaller og høj virkningsgrad.

En fastbrændselskedel er et stabilt og driftssikkert varmeanlæg, der sørger for billig varme og varmtvand til din bolig. Brændekedlernes konstruktion muliggør enkel og problemfri opvarmning, såvel som hurtig og let rengøring med relativt store tidsintervaller.

Brændefyret har desuden et nemt og overskueligt betjeningspanel.

Spar CO2 ved skift til brændefyring

Vores moderne brændekedler er en CO2-neutral varmeløsning, der med lave emissionværdier med fordel kan erstatte fossile brændsler, som olie og naturgas, der udvikler store mængder CO2 ved afbrænding. Skifter man til et fastbrændselsfyr, nedsætter men CO2 udledningen i en standard bolig med ca. 9 ton CO2 pr. år.

Et fastbrændselsfyr er en billig og effektiv varmeløsning, men du skal være opmærksom på, at der er lidt arbejde forbundet med at have et brændefyr. Brændefyret kræver ofte et rum, som skal specialindrettes til fyrrum med plads til både kedel og brænde. Ligeledes skal der etableres et lager med brænde.

En fastbrændselskedel skal fodres med brænde med jævne mellem, typisk 1 -2 gange om ugen, alt efter tid på året og forbrug.

START GUIDEN HERBiomassefyr

Varmeløsningen til dig der ønsker Rolls-Royce modellen med fuld kontrol og overblik via din smartphone.

Biomassekedler fra østrigske ETA er Rolls-Royce modellen inden for varmeløsninger med kedler. ​​​​​​​

Kedlerne fra ETA er alle udstyret med patenterede innovative teknologier og den mest moderne styringsteknologi. Det gør dem ekstremt effektive og nemme at bruge og betjene.

Mere varme med mindre brændstof

ETAs kerneværdier er mere varme med mindre brændstofforbrug, miljømæssig sundhed og bæredygtighed. Alle kedlerne yder de højeste virkningsgrader og har emissionsværdier der ligger under de tilladte grænseværdier. Det er med til at skåne miljøet.

Nem og intuativ styring via smartphone og touchskærm

Med en biomassekedel får du en effektiv varmeløsning der er udstyret med ETA unikke styringssystem, ETAtouch, der er et nemt og brugervenligt styringssystem der kan betjenes på en touchskæm på kedlen, via en app på iPad og mobiltelefon eller på computeren.

START GUIDEN HER
Har du brug for rådgivning?
Giv os et kald eller skriv til Jørgen S. Hansen på