ETA PE-K pillefyr 105 - 220 kW

Et effektivt pillefyr med fuldautomatisk rensning og fjernelse af aske


ETA pillefyr med fuldautomatisk rensDerfor skal du vælge ETA PE-K pillefyr

 • Høje virkningsgrader og lave emissionsværdier
 • Fuldautomatisk rensning og fjernelse af aske
 • Integreret pillesug - træpillerne suges automatisk fra et eksternt pillelager til pillebeholderen
 • Stor pillebeholder på 60 kg integreret i kedlen betyder færre opfyldninger
 • Stor, men let, askebeholder der kun sjældent skal tømmes
 • Lambdasonde der kompenserer for forskelle i pillekvaliteten
 • Flere kedler kan serieforbindes for større effekt
 • Kraftigt sugeelement tillader, at pillelageret placeres op til 20 m fra kedlen
 • kedlen udfører en fuldstændig ren forbrænding der giver optimal udnyttelse af træpillerne
 • Cellesluse, der giver fuld tilbagebrandssikkerhed
 • Mulighed for tilslutning af ekstra varmekilder - f.eks solvarme
 • ETAtouch styring der giver mulighed for styring og overvågning vi PC, smartphone og tablet
 • Fjernbetjening via internettet, valgfrit GSM-modem til SMS-meddelelser​​​​​​​


PE-K pillefyret er en ideel varmeløsning til

 • Flerfamiliehuse
 • Erhvervsbygninger
 • Kommunale institutioner
 • Som centralvarmeanlæg for flere boliger


Med et pillefyr kan omlægning fra olie betale sig

ETA PE-K pillefyret er specielt udviklet til den øgede efterspørgsel på alternative varmeløsninger til opvarmning med olie i flerfamiliehuse og erhvervsbygninger. I dag ved vi, at opvarmning med fosile brændsler er skadeligt for vores miljø. Det er tilmed også en dyr varmeløsning. Derfor er det fornuftigt på alle parametre, at skifte til et pillefyr – både fordi det er miljøvenligt og fordi træåoller er en vedvarende ressource og fordi prisen på træpiller er lav.

Et ETA PE-K fuldautomatisk pillefyr er næsten lige så nemt at passe og betjene som et oliefyr. Da ETA udviklede PE-K pillefyret, blev der ikke kun tænkt på nyopførte bygninger, men også eksisterende bygninger med oliefyr var i fokus. For når du skifter et olie- eller gasfyr ud med et PE-K pillefyr, er det typisk ikke nødvendig at foretage de store bygningsændringer. Pillefyret kan ofte placeres, der hvor oliefyret har stået, og med kedlens kraftige sugeudstyr og en effektiv forsyningskanal, kan pillelageret placeres op til 20 meter væk fra kedlen - f.eks. der hvor olietanken hidtil var placeret.
Flere kedler i kaskade giver ekstra effekt, og kan optimere driften

Er der brug for en ekstra stor varmeløsning, kan to, tre eller flere pillekedler installeres i kaskade. Det har den østrigske producent ETA udviklet og optimeret på, således at rør, buffervolumen, pumper og installation er reduceret til et minimum, og nemt kan integreres med allerede eksisterende løsninger. Driften kan optimeres med flere kedler, da det bl.a. giver mulighed for at anvende forskellige brændselstyper. F.eks. kan den ene kedel fyre med piller, mens en anden benytter resttræ osv. Ydermere kan en eller flere kedler lukkes ned i perioder med mindre behov, mens man ved net eventuelt nedbrud i én kedel, altid er sikker på, altid at have et fyr i drift.

Fuld kontrol med ETAtouch styring - både på fyret og på PC, smartphone og tablet

ETAtouch styringen følger som standard med alle ETA kedler og indeholder alle funktioner til aktiv styring af to varmekredse, akkumuleringstank, varmtvandsforsyning via varmtvandsbeholder samt integretion af et solvarmesystem. Alle ETA varmekedler er designet med en LAN-forbindelse, så når varmeløsningen sluttes til internettet, kan du nemt fjernstyre alle komponenter og funktioner fra en pc, tablet eller smartphone. Du kan også overlade styring og overvågning til din VVS-installatør eller til Biovarmes tekniske konsulenter.

Læs mere om ETAtouch her.​​​​​​​
Referenceprojekter

BG Biovarme har dimensioneret, installeret og vedligeholdt en lang række ETA-kedler og -fyr over hele Danmark

Når du får installeret en varmeløsning fra BG Biovarme, er anlægget altid specialdesignet ud fra kundens specifikke ønsker og behov. Vi har et tæt samarbejde med ETAs eksperter, således at vi er sikre på, at løsningen er den optimale i den aktuelle situation.

Her kan du kigge nærmere på en lang række af de ETA varmeløsninger, vi har leveret og du kan få inspiration til din nye varmeløsning.
Download materiale om ETA PE-K pillefyr 70 - 220 kW


Kontakt os i dag
Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.