Akkumuleringstanke

Akkumuleringstanke til brændekedel, solvarme og varmepumpe

Se mere

Når man opsætter et varmeanlæg er det i praktisk altid nødvendigt at installere en akkumuleringstank. Med akkumuleringstanken opsamles varmen og anvendes til det man har behov for - både til varmt brugsvand og til centralvarme.

Akkumuleringstank til brændekedel

Du får den bedste udnyttelse af kedel og brænde i kombination med en akkumuleringstank. Når du vælger denne løsning kan brændekedlen fyldes helt op med brænde, der afbrændes med fuld ilt-tilførelse, hvormed alle røggasserne bliver forbrændt optimalt. Kedlen kan således køre med de højeste virkningsgrader hele tiden, og uden at lukke ned for forbrændingen af frygt for at kedlen koger over. Den akkumulerede varme betyder, at der som oftes kun skal fyres op en til to gange dagligt.

Akkumuleringstank til solvarmeanlæg

Har du et større solvarmeanlæg, så vælges en akkumuleringstank med solspiral i bunden af tanken. Et stort solvarmeanlæg er ofte dimensioneret til både varmt brugsvand og centralvarme. Her er akkumuleringstanken interessant i det den opsamler varmen og anvender det der hvor behovet er. 

Akkumuleringstank i forbindelse med varmepumpe

Det er en fordel at opsætte en akkumuleringstank i forbindelse med varmepumpe, jordvarme elle luft til vand varmepumpe. Ved at akkumulere varmen så skal varmepumpen ikke starte og stoppe alt for ofte, hvilke vil forbedre pumpens virkningsgrad og levetid.

Hvor stor skal akkumuleringstanken være?

Biovarme har udarbejdet et skema til beregning af hvilken lagerstørrelse din akkumuleringstank skal have i forhold til dit forbrug

Find din akkumuleringstank i oversigten herunder eller kontakt vores kundeservice på +45 6599 4995, hvis du har brug for råd og vejledning. 

Færdig Nulstil Filter Nulstil
Gå til toppen
6 produkter